Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eget


En fågel tar ton

En ensam småfågel tar ton högt uppe på en gren. En tyst koltrast gömmer sig inne i ett busksnår. Solen försöker bryta genom molnen. Ett nytt år påbörjas, jag minns inte det första. En oväntad röst talar till mig från en skärm. Isen försvårar framkomligheten på stadens trottoarer. En teaterensemble gestaltar "Hur känner du att du är rädd?". Kriget kryper in i mig. På isen ett konstverk av snöflak efter barnens lek. I snön djupa spår av liv.

 © Eva Hedlund fd Langrath 2023

 




Fri vers (Prosapoesi) av Eva Langrath VIP
Läst 124 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2023-04-01 11:42



Bookmark and Share


  Susen VIP
Bildskapande och nära skildrat.
2023-04-02

  Niliboy
Uooenbar loch. Bedårande!
2023-04-02

  Emanuel Sigridsson VIP
Ett tilltalande sätt att fira sin födelsedag där 'jag' har alla känselspröt utslagna. Ett piktogram från dagen då kroppens år vänder blad och är kanske då extra uppmärksam, vilket gör att livet finner hopp trots att kriget kryper in under huden. Och 'jag' tar " I snön djupa spår av liv" i sin famn.
2023-04-01
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP