Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: eget


I väntan

Molnet formad som en ängel över vattnet. I viken en fjolårssvanunge, halsen stolt, fjädrarna grå. I väntan på förvandling. Det oönskade klev in i verkligheten igen. Tankarna vandrar i stavarnas takt. En del ovälkomna, en del goda, en del kräver tankemöda. Barnet går från vattnet mot den lilla parken. Passerar oss tätt följd av en vuxen. Som du och jag gick en gång. På vägen från kyrkan går en ström av människor med palmkvistar i sina händer.

©Eva Hedlund fd Langrath 2023




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 197 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-04-04 20:04



Bookmark and Share


  Emanuel Sigridsson VIP
Här och nu och då i ögonblick: bra som dåliga, samt krävande tankesteg, profant och sakralt i livlina. Fin komposition mellan början och slut. Dessa ständigt tolkningsbara tecken.
2023-04-07

  Anya VIP
Tycker om den bibliska antydan i palmbladen. Ingen kan som du fånga en liten stund. Vackert!
2023-04-05
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP