Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto:Eget


Påsk

 

Hon smorde dina fötter på en torsdag
du delade måltid, bjöd dem vin och bröd
ditt kors bar du på ryggen på en fredag
du tog så på dig all vår nöd

två änglar flyttade en sten
två kvinnor hittade graven tom
jag fryser ända in till mina ben
när trädet står, full av körsbärsblom

du visade dig för dem som bar på tvivel
påskliljan böjer sin nacke för vindens virvel

 

© Eva Hedlund fd. Langrath 2022

 


 





Bunden vers (Annat versmått) av Eva Langrath VIP
Läst 128 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-04-09 19:21



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Det förgängliga och löftet om evigheten samexisterar här. En väldigt fin text.
2023-04-12

  Emanuel Sigridsson VIP
Nu har jag läst den här texten några gånger och kommit fram till att Du gör "en Johannes". Du lägger en grund till kyrkans mäktiga uppgift att skapa värmestugor! ("värmestugor" inspirerat av Anita Goldman)
2023-04-11
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP