Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ukrainska glädjeflickor




I en sönderskjuten stad 70 km från fronten
berättar några prostituerade om vardagen.

Deras yrke är förbjudet men verkligheten
påbjuder annat.

De kommer, man tvättar dem, ger dem
en flaska brännvin, håller om dem och ibland
så gör man DET.

De är soldater och behöver tröst.

De talar om sina fruar, flickvänner, barn,
alla släktingar. Inga detaljer från kriget.

Svårast är att se dem sitta på sängkanten, gråta
och säga de inte orkar kriga mer.

Alla har det svårt och måste hitta på NÅNTING
för att ta sig igenom det här.




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Gunnar Hilén VIP
Läst 65 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-04-10 08:18



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Svidande läsning.
2023-04-10
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP