Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En dålig deal

Innanför ett skyltfönster
En butik man alltid gått förbi
Som aldrig verkat kånka
Fast fan vet egentligen
Visst tycks butiksägare alla se likadana ut?
Som de halkat ut ur moderlivet med färdig frisyr?
Ämnad för det i regel enkla valet;
Ta över pappas butik eller bli snut?

Där står någon man alltid känt
Nu är hon på extrapris
Hon var rolig, semisnygg men aldrig halvhjärtad
Hon var modig och lojal
Och främst av allt var hon sårbar
Och hon bar det öppet men numer knappt nåbar
Ett fynd kanske vissa tyckte någon gång

Men innanför det där skyltfönstret
I den där butiken som alltid funnits
Och där ingen åldras och en ständig undran
Om hur och om den lyckas gå runt
Där sitter någon som var ett fynd
Tapetserad i röda prislappar
Fan nu är hon ju ett riktigt kap

Du arma stackare som stannade förbi
Och sa att henne ska jag bara ha
Jag ville verkligen ge dig valuta för pengarna
Men visste vi inte båda två i ärlighetens namn
En brudjävel på rea är inte ett kap

Jag är ett jävla vrak




Skapa | Skriva av cybersomatisk
Läst 56 gånger
Publicerad 2023-04-11 22:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

cybersomatisk
cybersomatisk