Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ett ärende


Jag har ett ärende
jag mindes det igår
nu vet jag inte vad

det var en gåva jag ville lämna
en som jag inte längre mindes
eller kanske aldrig haft

hur kan man lämna
nåt man inte har
det är väl bara
en förnimmelse
eller en liten nyck
jag vill visa för någon

jag gick in i ett hus utan dörr
utan rum eller möbler
utan väggar eller tak
hörde fåglar eller vind

någon var där
något fanns kvar
en människospillra
eller bara ett ljus
jag rös hastigt till
av solens värme

kanske var det bara våren
som rörde vid mig
men den är också en gåva
- vad kan man ge
till en gåva

kunde inte gå
kunde inte stanna
allt var för starkt
allt för öppet
och tomt på ting

kanske fanns det jag skulle ge
redan där
kanske man man inte ge
till ett öppet ingenting

det kanske finns nära alla
kanske vi alla har glömt
det vi helst av allt vill ge

men det finns ett hus
utan rum eller möbler
utan väggar och tak
bara ett ljus
från en avlägsen strand
och det är ett ingenting
och det är allt





Fri vers (Modernistisk dikt) av Pertomas
Läst 64 gånger
Publicerad 2023-04-15 21:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pertomas
Pertomas