Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Natten

Han tryckte ned handtaget två gånger
hårt
mitt i natten
ville in min själ

Jag stel i sängen
låtsades inte finnas

senare ringde han på dörrklockan
flera minuter
jag låtsades än mer
ofinnas

på morgonen ringde han på
igen
jag öppnade

Han sa; du är skyldig
Jag : skyldig till vad
Han: till att ha kommit till jorden
Jag: är det ett brott?
Han: ja
Jag: då är det mina föräldrars brott
Han: mänsklighetens
Jag; förstår dig inte
Han: du stör mig, förstör
Jag: Hur då, har sovit hela natten
Han: genom att finas

saktas sköt han dörren mot mig

Han : passa dig riktigt noga, rättegången….
Jag: stängde ute honom
låste honom ute
i overkligheten




Fri vers (Prosapoesi) av Pertomas
Läst 22 gånger
Publicerad 2024-04-05 17:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pertomas
Pertomas