Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

maneterna


Jag hade sett maneterna i källaren
allt för ofta för att längre förundras
ändå hörde jag mig säga i förtroende till folk:
“Jag har maneter i källaren”

de flesta förstod inte vad jag menade
kunde inte koppla samman orden
till något vettigt
de som tycktes förstå
svarade bara undvikande
coolt, eller ja, inte sant
endast en undrade hur det var med mig

de bara fanns där en dag efter en storm
har börjat mata dem (inte lätt)
de är som skygga husdjur
men mindre barnsliga

ska nog kunna laga till något av dem
när krisen kommer




Fri vers (Prosapoesi) av Pertomas
Läst 26 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-02-06 21:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pertomas
Pertomas