Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eget


Ett inre rum

Hon säger att visst är det så att även det kompaktaste mörker till slut nås av en strimma ljus. Stillheten, det livsnödvändiga tomgloendet, behöver vårdas. Jag samlar på nådesögonblick, små korta stunder, en fjäril som fladdrar förbi, en rad i en bok, en karaktär i en film, ett barns skratt, koltrastens morgonsång, snöflingan som faller mot marken, morgonens första kopp te, en blick och ett ord, vindens krusning i vattnet, bönen i gemenskapen, en klarinetts trevande toner, en rosentulpan med lätt böjda kronblad, den lätta kyssen.  I stillheten rör sig minnen. En liten ljusskärvas vassa egg kan sakta såga upp en vägg av mörker.

 

© Eva Hedlund fd. Langrath 2023




Fri vers (Prosapoesi) av Eva Langrath VIP
Läst 93 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-04-16 10:42



Bookmark and Share


  Anya VIP
Åhh så bra. En text som verkligen tilltalar med sitt vårdande av tomgloendet. Så bra uttryck. Att kunna förundras är en gåva och mycket viktigt! Tack för att du påminner.
2023-04-20

  Jan Widströmer VIP
Rätt attityd för att få en mening och kunna finna sig ...
2023-04-16
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP