Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Stafettseptetten sprätter vidare i tillvarons löparbana. Få tre ord, lägg till 18, ge tre ord vidare. Fick upptejpar, igentäppt och omplanteras av TrollTörnTrappan, ger tre ord till Lena Söderkvist. Övr. delt. Chan, Cikoria blå, Respons, prima donna.


Ej öron, ej öron! (Stafett)

Grod”experten” predikar oombedd,
hånar min okunskap.
Uttråkad upptejpar jag ögonlocken (bildligt).

Grodkvinnans
•igentäppta öron,
•bristande lyhördhet
•allmänna träighet
= träd-skallesyndromet! (Bör omplanteras!)




Prosa av Gunwale VIP
Läst 170 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-04-26 08:45



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Överdriven avsky för ordet 'kontext', som emanerar ur engelska språket. Föredrar svenskans mer gebripliga 'sammanhang', vi bor väl i Sverige fortfarande, även om det är en engelsk koloni...
2023-04-27

    Lena Söderkvist VIP
Den "experten" är en sann besserwisser, nedlåtande och s. a. s. allvetande. Ditt bidrag beskriver en situation som många av oss har fått utstå någon gång.
2023-04-26

  TrollTörnTrappan VIP
Överraskande kontext du hittar ännu en gång!! Kreativt hur orden må gro (igen) genom parallella sinnen.

...intressant hur den kritiske tycks göra sammalunda själv = predika snarare än begagna sina öron. Brukar ju kallas projicering. Och inget grodperspektiv tycks "experten" inneha, snarare von Oben ja?!
2023-04-26

  Cikoria Blå VIP
Dessa självutnämnda experter...

(Jo då, ibland har väl även jag försökt upplysa oombett...om sånt jag tyckte mig veta bättre...)

Jag tycker du använde orden bra och jag tror att jag förstår vad du menar.
2023-04-26
  > Nästa text
< Föregående

Gunwale
Gunwale VIP