Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Världen upp och ner


Ja, idag är en förbluffande dag
det regnar tårar
det droppar från himmel låg
ty allt har krympt
och krymper allt mer
andetagen är tagna
luften är ett vattendrag
fåglarna svävar
jorden bävar
och natten som skall följa
är ljusare och blåare
vi är milsvida hemifrån
träd, gran, björk, al
blåklocka, vitsippa, solros
ingen kan längre räkna
allt vi kan är att se bortom
medan vi försöker
dricka grodvatten
och andas in absurdum










Fri vers (Fri form) av Poesia VIP
Läst 78 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-04-27 09:55



Bookmark and Share


  Fjellhuldra VIP
En ljuvlig dikt
Med allt som sker på våren.
Mycket bra dikt.
2023-04-27
  > Nästa text
< Föregående

Poesia
Poesia VIP