Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Idag i Gbg:s Botaniska trädgård var det japansk vårfest. Massor av folk! Jag deltog i en ”ginko” (haiku-inspirationspromenad). Man rafsar ner några intryck och med lite tur blir det haiku - eller i a f något som kan bearbetas till att bli det.


Ginko

rhododendronsnår
inifrån sitt mörker
sjunger en koltrast

vattenfallet
full fart i stentrappan
en pojke

i guldfiskdammen
några livlösa röda
blad

ser mot molntussarna
näsblodet stoppar

knopparna slår ut
det blir så fina
selfies

haikuuppläsning
ett körsbärsblomblad landar
på min filt




Bunden vers (Haiku) av Gunwale VIP
Läst 82 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-04-30 18:23



Bookmark and Share


  Gunnel Eriksson VIP
Dina haiku skapar så fina bilder
så att jag kan vara med på promenaden.
2023-05-02

  Respons VIP
Jag gillar både dina ginkos och haikus. Speciellt den om koltrasten och om körbärsbladet på filten.
2023-05-02

  Cikoria Blå VIP
Bra!
2023-05-01

    Lena Söderkvist VIP
Gillar bilderna du skapar med ord. Här får läsaren verkligen vara med.
2023-05-01
  > Nästa text
< Föregående

Gunwale
Gunwale VIP