Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
repris från 2012


Rider in livet på en månsång



I natt lockas vi ej av gamla sånger
vi skriver nya och hoppas

vi väver månvägar, i det ljuset vandrar
sjunger, väver

vi lockas ej av gamla sånger i natt
hovarna, himlens hästar klapprar

vi har ej skrivit historia
sånger

om liv och död

saknad, stjärnor ljudligt blinkar
vi har ögon att se

vi tittar längs raden av toner
klapprar, från hästarnas hovar

hör

rider in i livet
ingen evighet kan locka

utan det vi ser
rörs gungande

uppför vår månväg

sången är vår gång


















Fri vers (Modernistisk dikt) av LenaJohansson VIP
Läst 75 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-05-04 08:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LenaJohansson
LenaJohansson VIP