Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nu kliver jag in i annan kostym!

En grå kappa utan hål
ren och vacker, utan mål.
På en galge där inne hänger
utanför finns liv som ropar, klänger.
En dag sätter jag den på
känner tyngd från topp till tå.
Trist och tråkig, ja anonym
nu kliver jag in i annan kostym.




Bunden vers (Rim) av Krimskramsan VIP
Läst 85 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2023-05-15 23:26



Bookmark and Share


  Jaramald VIP
Kejsarens kostym kanske!

Inga kläder kläder mig,
inte lyckans lyckodräkt...
För den gläder icke mig,
likt den en gång tyckligt täckt.

Oh!, Gudomlighetens ljus,
är så fåfäng och burdus.

Nej...
Inga vingar vill jag ha,
låt mig hellre farligt falla.
Låt mig bara varligt va,
så jag kan va här för alla...

Inga kläder kläder mig
gummi? läder? nej, nej, nej!
Och i komiskt kåseri,
är det nyponpulver i.

Inga kläder vill jag köpa,
sticka, virka eller sy,
låt mig naken livligt löpa
genom varje liten by.

Inga kläder kläder mig
stolt och strikt som direktör
hellre clownen gläder mig,
men blir trött på hans kulör.

och den trånga vardagsdressen
gör mig stressad
arg och ledsen...

Inga kläder kläder mig,
naken går jag i mitt hus,
här där varat gläder mig
likt en låga
till sitt ljus.

2023-05-15
  > Nästa text
< Föregående

Krimskramsan
Krimskramsan VIP