Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Repris från 2013


Rentav - något kontruktivt



omforma
denna energi slöseri

ångest som arvedel eller tillskansad rentav
ge utav

ge ifrån
skapa former

ta ångesten och skapa nya former
vara konstruktiv

vara livskonstnär

jag aspirerar på lärlingsplatsen
har ni några vakanser?



en morgon vaknar jag med världens idéer
de är

unika i sitt slag, originella, extraordinära

ja, man kunde se dem om tjugo år
som nobelpris rentav

så ren är formen
att den tar

delar av upprepningar
gör om dem till hörnstenar

bygger flyglar av dem
i slott som tillhör sagans

land

drömmar
sömmar

ni vet, moln
rosa

att sväva på



och där lämnar vi åter till studion
vi kommer tillbaka efter en natts utflykter i främmande dimensioner

ni trodde jag skulle säga länder, men nej
vi är ovan jorden

vi är i etern
i astralområdet

eller rentav (ordet jag upprepar idag)
i ett avlägset universumrum

det som vetenskapen inte ännu lyckats definiera

där var jag
där var jag och de nya ansiktena

autismgruppen, vuxenhabiliteringen
de 'snälla' som förstår



vi ska bygga en ny värld för mig
en byggd på stadiga grunder

förankrad i verkligheten, inte i poesin

synliga, kännbara, märkbara
revolutionerande rentav


ja, där kom ordet igen
ordet för dagen

rentav
















Fri vers (Modernistisk dikt) av LenaJohansson VIP
Läst 62 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-05-18 08:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LenaJohansson
LenaJohansson VIP