Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
\"Troende finns så länge vi tror. Tror vi inte, kommer vi aldrig få veta\"


Tonfyllda ord

Du sitter som om du vore nyfödd, men du är fullt ut fullvuxen. Rita en vit pratbubbla ovanför din mun och bara skrik, skrik ut din börda och skrynkla sedan ihop det. Lägg den i din ficka. Orden är tonfyllda och medför en melodi som får mig att vilja sväva. Du ber mig ringa till gud, fråga hur läget står till. vad ska du hitta på? vad ska du förändra idag? eller ska du sitta kvar och stirra lika dött som alltid?

för annars hade väl saker och ting inte sett ut så här idag?

-\"Jo för fan det är bra killen , idag hade jag tänkt att sitta kvar lite oberörd som förut och bara se ner på all skit som händer. Men tänk, det är ju du som har ansvaret för vad som sker. Jag är bara här för att övervaka, finnas som en trygghet för dig.\"

Jag tackar och ler och säger artigt och heligt tillbaka: \"Jofan, se till att göra lite nytta idag.\"

Du sitter som du vore nyfödd i en telefon som svävar tyngdlöst ovanför ditt huvud som verkar få samma enkla kraft. Det finns ingen sladd. Det finns ingen sladd. När man pratar med gud är allting möjligt.

Och så är det.

Jag vet vad jag gör jag vet vad jag säger. jag vet hur du ser på det , jag vet din reaktion. jag ser samband, drar slutsatser, ser på och skrattar. Men tyst inombords och så diskret som jag bara kan. Jag skrattar. jag skrattar. jag skrattar. Mina nerver dansar sin vilda dans och jag har svårt att kontrollera vad som håller på att ske. Det går ut i varena nerv, varenda liten jävla nerv. och jag börjar snart skaka och nästintill bryta ut i ett

asgarv

men ännu en gång klarar jag av att hålla mig.

Du såg det tidigare. -\"LYFT MIN SJÄL\". jag står fortfarande kvar på jorden. Med samma själ på plats. Varför inte bara ta en pump och fylla den med lite helium? då svävar den fort och enkelt förbi.




Fri vers av Lina S Magnusson
Läst 238 gånger
Publicerad 2006-08-14 00:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lina S Magnusson
Lina S Magnusson