Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Längs feberforsar



Jag var att dela deltat
som slingrar under bron,
där länge ekot ältat
det sista ljud av skon
som svagt och längesedan
gick från dess vägar redan
innan den tog ton.

Mitt möte är vad mynnar
med sorl från bägge håll,
aparta strömmar nynnar
en livsförgäten roll
som somnat in att döljas
av havets grav, och sköljas
bort i forsars groll.

Jag är att hela deltan
som söndrat älv itu,
som strömmar fram till sältan,
och hela havet nu.















Bunden vers (Rim) av anathema VIP
Läst 83 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-05-23 20:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

anathema
anathema VIP