Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På alltets parapeter..



Lila ligger leden längs
de rengmoln som sky skingrar,
enat andra färger trängs
där uppåt vägen slingrar,
många halvmånsskäror bär mig
ovan stegens segel,
många långa stråk förtär mig
genom bågad spegel.

För föröver feberbron
och parabelns toppar
väntar blott en reflektion
utav fallna droppar,
vattnets välvda värnbro vågar
himlens mätta meter,
i dess fästning bildar bågar
alltets parapeter.

Fängslad utav ängsel längs
sky av regnmoln burna,
nakna, matta, sjuka trängs
sju utfadda färger
intill ändens urna.
Här vet regnkristaller
endast att vi faller.


















Bunden vers (Rim) av anathema VIP
Läst 88 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-05-23 21:01



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Livsfukt berikande skrivelse!
Mot all uttorkande tråkighet
Läser i detta nu medans
regnet faller ner där utan
-för.
:)
2023-07-02
  > Nästa text
< Föregående

anathema
anathema VIP