Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
För Gunnar Sjöberg.


Min Farfar, riddaren

 

Det är svårt att sätta fingret på vad som luktar kemiskt här

Jag ser smutsiga lampor, nya lakan, gamla minnen


I luften hänger sköra tårar som borde få falla

Men faller endast en, då brister alla dammar

Här vilar en gammal riddare, svept i benvit sjukhussärk

Den enda rustning han själv ej valt, men han bär den väl



Tunga ögon vilar om vartannat

Trubbiga frågor spetsar tystnaden


Hur är vädret?

Hur mår Mor?

Har du fått någon kopp kaffe än?

Vad sa Doktorn?


Väldigt lite och väldigt mycket sägs under bleka lysrör


Riddaren ler

Han vet


Skymningens alla drakar är dräpta


Landet vilar tryggt inför morgonens gryning


Han ser sitt livsverk i våra fallande tårar




Fri vers av Eddie Sjöberg
Läst 108 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2023-05-31 11:01



Bookmark and Share


  helenita VIP
blev så tagen av din text.
Så starkt!
2024-02-13

  RymdenIenLåda VIP
Starkt och vackert målat
2023-05-31

  Staffan Nilsson

Fastnar för
Trubbiga frågor spetsar tystnaden

Vem förstår sig på döden?



2023-05-31

    ej medlem längre
Stark text! Tack för känslorna.
2023-05-31
  > Nästa text
< Föregående

Eddie Sjöberg
Eddie Sjöberg