Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ode till abortpiller

han tar huden på min mage
töjer den
som ett trumskinn

en kvalmig doft av kokosolja och handsprit
allt är insmort
nästan ätbart

jag ska bära dig

i hormonfria, beiga moseskorgar
jag ska bli lycklig här
i ingenmansland

Basunerat från megafonerna
skapt för dödfödsel
levande födsel

min kropp, spräckt på en vit canvas
stilleben
vanitas

Änglamakerskorna kan knappt bärga sig

Friheten
mifepristone

Min kropp är arrenderad
någon har satt ut en råsten
en skiljelinje i blod




Fri vers (Fri form) av Qadira
Läst 96 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-06-03 21:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Qadira