Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Orgelmusik i sommarkyrkan




Onanisten
förlåt
organisten spelar på sin orgel
så tonerna letar sig upp
upp upp upp
och ger sättningar i valvet.

Jag trycker mig bakåt
bakåt bakåt bakåt
tills ryggmärgen kommer i total närkontakt
med det sköna ryggstödet
och all tidigare musik i kyrkan
som den vilde ona...organisten levererat.

Det är Bach och Buxtehude,
det är Vivaldi och Tomasi Albinoni
det är sånt tryck, det är sån kraft
att man undrar om väggarna ska hålla
och det är inte bara kyrkan man oroas för
det är om själen ska orka bära denna vackerhet.

Luften virvlar av jättelika glada jävlar
den tänjs ut och komprimeras
den ger mig känslan av att gå i den omöjliga trappan
upp till Lustiga Huset
änglar kysser mig i 75 minuter
jag stapplar ut efter en andlig utlösning.

Utanför kyrkan vibrerar världens all växtlighet
gravarna har öppnats
och liken dansar med solisten
hon som var skälet till ona-organistens
explosiva galna fantastiska utspel;
min hustru ler och säger att vi vaknar när vi dör.








Fri vers (Fri form) av Gunnar Hilén VIP
Läst 91 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-06-04 20:36



Bookmark and Share


  Kaktusblomma
Tjusig
2023-06-10

    Lena Staaf VIP
Sanslös dikt som förmedlar det stora och mäktiga i kyrkans musik.
2023-06-05

    ej medlem längre
Vacker musik i mina öron, väcker känslor. Skönt avbräck från all jäkla death metal som hamrar på i stereon här hemma.
2023-06-04
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP