Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vänta och vara



Löven rör sig
stillsamt
vilsamt -

Solens
honung -
sliga
gulljus -

Maskrosens
fredliga
fallskärmar,

enstaka på mitt bord
de andra på ockuperad
jord.

Rödvinsglaset
snart färgstämt
med himlen.

Bara vänta
och vara,
när koltrasten
sjunger ostörd.







Fri vers av Jan Widströmer VIP
Läst 192 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2023-06-06 12:35



Bookmark and Share


  Julio VIP
Wow, riktigt bra.
2023-08-26

  ResenärGenomLivet VIP
Skön dikt, där man kan se sig själv njuta...
2023-06-13

  Peter Olausson VIP
Vilsam, rofylld text - så kan livet njutas
2023-06-08

  Ulf Carlsson VIP
Påminner om stämningen i Ekelöfs "Eufori" men här med fler verstekniska grepp, ordvitsar, olika slags rim mm.
2023-06-06
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP