Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Göken

När vi hör gökens glada ko-ko
tänker vi sällan på att ur hennes bo
har trastmamman förlorat sina ungar
när gökungen dem ur boet har slungat.

Och när vi i västvärlden glatt konsumerar
och produktionen år för år förmerar
tänker vi inte på att det sker till ett pris
med öknar och översvämningar olyckligtvis.

Och gökurets fågel vi stilla betraktar
medan vi långsamt planeten nu slaktar
tickande tid vid var timme, ko-ko
klarar vi att sätta stopp snart, månntro?




Bunden vers (Rim) av Lena Staaf VIP
Läst 138 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2023-06-22 19:22



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
Bra sagt - vi behöver alla förstå detta och din dikt bidrar - en bra liknelse! - och vi behöver alla förstå nu så att vi kan hinna finna lösningar och göra nödvändiga förändringar i hushåll-kommun, företag och stat.
2023-06-24

  Marita Ohlquist VIP
En bra påminnelse om att vi bär framtiden i våra händer till kommande generationer, bör hållas varsamt annars tar det en ände med förskräckelse.
2023-06-23

  BenGust VIP
Om stornationerna helhjärtat medverkar
i kampen för klimatet kan resultaten gå i positiv riktning. Annars inte. Fyndig liknelse med göken i boet.
2023-06-22

  Ulf Carlsson VIP
Vitsig varnagel med passande eko!
2023-06-22
  > Nästa text
< Föregående

Lena Staaf VIP