Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En själ för två



Vänner är en själ i två kroppar...så säger iaf filosofen Aristoteles och jag är benägen att hålla med.
För två vänner, två riktiga vänner behöver inget annat än den andres sällskap. Dom tjänar inget på den här vänskapen, dom får inget för det mer än nöjet att själen dom delar blir hel för en stund.
I den stunden så finns det inget dom två inte klarar av.
En riktig vän är inte allt för vanlig, när ens tvilling själ väl kommer så märks det, för innan någon av dom hinner säga ett ord så stannar jorden på sin axel, vågorna upphör och stjärnorna bildar en bild av dom två.
Det är inte längre solen som värmer ditt hjärta utan det är den som delar din själ.
Du kommer aldrig känna dig så varm o bekväm i din tillvaro som när du är med just den personen som ser dig som du är när ingen är i närheten. När alla vardags masker faller till marken så ser din tvilling själ dig.




Skapa | Skriva av Dennis Karlsson
Läst 83 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-06-29 15:31



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Jag vill inte ha vänner.

2023-06-29
  > Nästa text
< Föregående

Dennis Karlsson