Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Famnar dröm och sömnen mild


Skogsrum fullt av
älvor troll och
allehanda väsen
tyst på tå


Väntat vind i
silvernatten
Regnet svävar kring
men utan mål


Kvalmet stänker
trötthetsdroppar
Tösen famnar dröm
och sömnen mild


Skuggor flyr när sen
regnsång upphört
Gryning dallrar stinn
bland hus och rymd




Fri vers (Fri form) av BenGust VIP
Läst 113 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2023-06-30 09:40



Bookmark and Share


  Susen VIP
"kvalmet stänker trötthetsdroppar" Underbar dikt som omfamnar sinnet milt och ömt. Känns som en vaggvisa. Bokmärkes
2023-07-04

  Larz Gustafsson VIP
"Natten hade varit mild och öm", som en bra liveplatta från 1977 heter.
2023-06-30

  Elinor Sörensson VIP
Så fint skaldat i varje
strof här.
2023-06-30

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om natten och den nya dagens morgon.
2023-06-30
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP