Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Var fjärde månad

Var fjärde månad
kollas cancern
en späckhuggare
som lurar i vassen
beredd att hugga till
hotande men bortmotad
gnisslande tänder
bidar sin tid.

Resan går som på räls
fast i bil
alltför snabbt närmre
tom vägbana
inga älgar
ingen ko på isen
skenbart lugn.

Sjukhuset tornar upp sig
ska bara låna mig
den här gången
någon annan har min säng
oroshjärtat tickar
minuter, timmar, veckor
ännu tid
att leva.




Fri vers av Lena Staaf VIP
Läst 124 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2023-07-06 16:57



Bookmark and Share


  Magdalena Eriksson VIP
nödvändiga är orden alla i den här texten
som pinnar i stegen upp eller ned.
2023-08-09

  Ezmeralda VIP
Det gör så ont att läsa din text.
Minns ångest, minns tårar.
Minns även hoppet vi anhöriga kände.
2023-07-08

  BenGust VIP
Fick mig berättad av två nära vänner
som drabbats, vad de egentligen gick igenom i fråga om undersökningar och oviss väntan.
2023-07-07

  Marita Ohlquist VIP
Som nära anhörig har jag varit med på resorna till lasarettet för att få resultat på proverna som tagits.
På vägen dit satt vi tysta med oroskänslor, på vägen hem kände vi glädje och tacksamhet över att vi hade mer tid tillsammans.
2023-07-07

  Öknens Ros VIP
Svensk sjukvård fungerar, trots oroväckande rapporter. Bra att det följs upp med kontroller och hoppas på det bästa.
2023-07-07

  Blomma-Stjärna VIP
otroligt bra beskriver du hur cancer hotar och kräver sjukhusets insyn även efter friskförklaring - cancern ger ingen garanti att den inte återvänder -
och så klart har ingen alls någon garanti för att vi lever i morgon - men det är en annan femma! -
här gäller det modet du har att se klarögt på en så ytterst obehaglig situation!
Ännu lever vi - du lever - <3 - Kram
2023-07-06

  Kungskobran VIP
Oron ligger på lut
fastän livet inte är slut
denna gång gick det bra
hurra hurra hurra
2023-07-06

  Ulf Carlsson VIP
"Var dag är en sällsam gåva" (Psalm 180)
2023-07-06

  Respons VIP
Laddad beskrivning av den stora oron och den lugna ytan.
2023-07-06
  > Nästa text
< Föregående

Lena Staaf VIP