Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


över sorgens bottenlösa hål


Hinna


I sorgens bottenlösa hål
kan du drunkna
så försök att hålla dig
lite vid sidan av

Så småningom
bildas en tunn hinna
över hålet

gå inte på den
vänta ännu en tid

Efter ett solvarv
har det lagt sig en förrädisk
skorpa ovanpå hinnan

ännu för svag att beträda

Solen lyser
isen smälter

tack vare snövallarna
som bäddat runt hålet
tycks det ändå
ha minskat i storlek

Ytterligare ett solvarv
har det krympt ihop såpass
att när snön faller
och lägger sig mjukt

kan du försiktigt
försiktigt
gå över hålet
utan att sjunka igenom

Du kan behöva en hand
att hålla i första gången

sedan klarar du att gå själv




Fri vers av stormengudrun VIP
Läst 69 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-07-07 21:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

stormengudrun
stormengudrun VIP