Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Från verkligheten utanför broschyrsfärerna. Passar inte den galoschen ombedes man skyndsamt stoppa häcken full med ris och hoppa i älven.


Socionomin

socionomi
väsentlig del i
klassamhällets
humanekonomi
där de utövar
byråkratisk
ekolali

arma skolas arma
besuttna ska bli rika

gratisjobb åt företag
lär dig att det stavas välbehag
anställning kommer icke på tal
så lyder vårt tungotal

du är inte härifrån
(en utböling i vår fina by)

diagnoser, kan inte det växa bort?
(han är nog bara lat)

du har ju en kropp för fysiskt arbete
(inte ska du bry din lilla hjärna om studier)

åka ut med mackor i korg
till kommunalnämnden
bli betittade

han som sjöng i band
hade sett föreståndarinnan
på krogen full som en alika

de hade en
juvenilt färglagd
trätavla på väggen:
Endast döda fiskar simmar medströms
men det de ville se var inte
karpar uppströms vilda
vatten utan guldfiskar i
en liten, liten skål
godtyckligt matade
registrerade bevakade
studerade av andra
socionomkategorier
fram och tillbaka
fram och tillbaka
i den lilla, lilla skålen

uppströmstendenser
ansågs vanartigt arrogant
underklass bliv vid din läst
integritet är en reserverad lyx
öppna munnen och svälj vår ricin
akta våra fabriksnya bilar när du
krattar ogräs min man är
systemvetare och själv
har jag överbett




Fri vers (Fri form) av rostspik VIP
Läst 159 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-07-09 13:25



Bookmark and Share


    Julia Engström
Bra skrivet!
2023-07-09

  Larz Gustafsson VIP
I mitt Sverige finns inga socionomer.
2023-07-09

  Ulf Carlsson VIP
En yrkesarbetande socionom torde bli både förbannad och sårad av detta hyperbola underbett.
En "lyckad" satir med avsedd insinuant ekolali.
2023-07-09

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Socionomer överrepresenterade av ett extremfeministiskt matriarkat och gynekokratiskt välde som sänkt samhället till den nivå de i teorin var meningen motverka samtidigt som de upptäckte att de inte längre är bäst före datum och blev manshatande batikhäxor som förstört sig på sociologisk och psykosocial litteratur där även se gurun Freud förvridit deras hjärnor.
2023-07-09
  > Nästa text
< Föregående

rostspik
rostspik VIP