Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En humorsyn

fräcka vitsar
nu ska det bli roligt
obligatoriskt skratt
efteråt, ungefär som
burkskratten i teve förr

anglosaxisk humor
underdrifter, sarkasmer
exploderande paradoxer
Winston Churchill,
P.G. Wodehouse,
Evelyn Waugh

särskilt molltråkigt blir det
när anglosaxiska underdrifter
ska korrigeras av pillertrött
sentimentalitet och ersättas
av stolpiga refränger i linjen
smaken är som baken
eller det finns faktiskt
nyanser och gråskalor
också

pratas det bara
i gråskalor blir
det just gråa
samtal och
gråa kopior
av tråkgråa
vykortssamtal,
ungefär som
testbilden
i teve förr

är ju i kontrasten
det lever och vibrerar
oavsett vad mellanmjölken
dirigerar och vidimerar
ska mjölken stelna till
smör i deras gehör

för att inte tala om
fransk espri som
genast ersätts av
jantebetingad
konsensus tills
klockorna stannar
i höga gäspningar
eller tills öronen
ramlar av till följd
av akut atrofi

svenska fikabord
måtte vara världens
sömnigaste fikabord
sengångare se och lär
passgång för verbala
långvårdspatienter
gemensam grötlunk
i långsam ordtristess
renons på levandeliv
men desto mer av
långdragen långfil
i lång långfredag
ge mig gonggong
så långtrutarna
slutar innan det
blir holmgång
jag är ingen
följetong

och så undrar folk
varför man tycker
sociala samkväm
är olidliga




Fri vers (Fri form) av rostspik VIP
Läst 85 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-07-19 17:58



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Tacka vet jag Monty Python och Fawlty Towers.
2023-07-21
  > Nästa text
< Föregående

rostspik
rostspik VIP