Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att utmana konsensus

Vi behöver inte vara överens
även om du tror det
att oenighet är farligt
återvändsgränder
som signalerar ensamhet.

När jag säger emot
betyder det inte
att jag inte gillar dig
det betyder
att jag vill tänka vidare.

Problematisera
utforska
vrida och vända
hitta andra möjligheter
testa hypoteser.

Det handlar inte om
att vinna en diskussion
inget om nedlagda byten
bara om utbyte
och vidgad förståelse.




Fri vers av Lena Staaf VIP
Läst 118 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2023-07-20 13:48



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Mycket välformulerad tänkvärd dikt.
2023-07-25

  Marita Ohlquist VIP
En bra och tankeväckande text med ett fantastiskt avslut.
2023-07-21

  Dennis Brinkeback VIP
Tänkvärt
2023-07-21

  Kungskobran VIP
Det finns dock gränser
2023-07-21

  Öknens Ros VIP
Väl talat och formulerat.
2023-07-21

  Respons VIP
Väldigt kloka ord!
2023-07-21

    Sefarge VIP
Bra livs-åskådnings skrivelse!
Att ge o ta helt enkelt
Kommunikation!
Man kan vara vänner
Och ha olika åsikter
Utan att behöva
Klia rygg och slicka
varandra där bak
hela tiden!
;)
2023-07-20

  Sparvögat VIP
Så vist talat ~ att söka förståelse
i andras talan ~ att söka
oliktänkandets sanning…
Kloka ord!
2023-07-20

  Blomma-Stjärna VIP
kloka tankar och en hållning som inbjuder till samtal med vidgad förståelse - för vem kan säga säkert vad som är rätt - allt beror på vilken information som finns tillgänglig - det kan komma in mer och komplexare synsätt medan man diskuterar!
2023-07-20
  > Nästa text
< Föregående

Lena Staaf VIP