Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fick självlysande, mamma och går av liktenelegi. Lägger till 18 ord, skickar tre ord till Lena Söderkvist. Med i leken är också Cikoria blå, Respons och TrollTörnTrappan.


Stiltje (stafett)

Din självlysande tanke
går inte fram.

Den borde flyta genom mörkret
som mjölken från mamman!


Men luften är trä och stiltje.




Prosa av Gunwale VIP
Läst 154 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2023-07-27 13:37



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Tändstickskungens yacht byggd i trä, kanske någons dotter gillat pappas knä, sutten som i båten still helt, askar av träd någon ej förfelt, rösten kan vara som trösten av ett enda 'bäää'...
2023-07-27

  Cikoria Blå VIP
Jag har svårt att komma på bra metaforer, så här blir jag smått imponerad!
2023-07-27

    Lena Söderkvist VIP
Utmärkta metaforer för bristen på god respons.
2023-07-27

  TrollTörnTrappan VIP
Här lyser det fint om liknelserna. DIMMA som fenomen får jag fram. Även om oklart huruvida dimman är mjölken som saknas - eller just vad som föreligger och hindrar tanken...?
2023-07-27

    ej medlem längre
Får bilden av en person som önskar att någon kunde läsa dennes tanke. Jättefint skildrat!
2023-07-27
  > Nästa text
< Föregående

Gunwale
Gunwale VIP