Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kvinnans kraft





Hon öppnar dörren och stiger in
med avmätta rörelser över tröskeln.

Hennes svarta klänning når strax nedanför knäet.
De högklackade skorna går i röd lack.

Vaden är som gjord för klacken och låren
som skymtar fram i slitsen, i klivet.

Hon knycker till med nacken,
inte tvärt, kanske vrider är ett bättre uttryck,
men så pass ändå att håret lyfter.

På det stora hela
egentligen ingen märkvärdig entré
eller person.

Men den hängande armen och handen
rör sig nära på obemärkt
över hennes nederdel
stannar för bråkdelen av en sekund
framför det skönaste,
rör vid tyget
och hon uttalar orden:

"var det nåt särskilt du ville älskling" ?




Fri vers (Fri form) av Gunnar Hilén VIP
Läst 84 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-07-29 13:03



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Underbar beskrivning, fylld av spänning
2023-07-30
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP