Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt om den hemska sjukdomen cancer. Det spelar ingen roll om vem man är, vad man vill eller har för förutssätningar. Poängen är att värdesätta det viktiga i livet istället för att leva dekandent eller låtsas som att allting aldrig tar slut.


Cancer

Över hav och djupa dalar, jag flyter
Som vind och dimma, en giftig bris
Passerar gränser, dräper linjer
Aldrig sett en strimma ljus
Men blottlägger mörker

Jag har skådat avgrunden
Trasat sönder drömmar
Sett galenskap sätta spår
Men inga pengar i världen
Visioner eller drömmar
Kan sätta släppa dig fri

Dansa vals med din djävul
Över Himalayas bergstoppar
Så länge benen bär
Över dess smältande glaciärer

Eller lev lite till,
Med Concorde och dynamit
Hembränt eller T-röd
En lina gasolin
Är du lycklig nu?




Fri vers av Arkfågeln
Läst 99 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-07-30 00:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Arkfågeln