Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

A.I ?

Sitter här i tystnad, sitter här fundersam, jag tänker på framtiden och jag tänker teknologin.

Hur handikappad har vi inte blivit utan telefon, utan internet och tillgång till all information i världen.
har teknologin hjälpt oss?

Vi har kommit så långt men det kanske kom för fort, kanske är vi inte redo att hantera den hjälp som vi har blivit så beroende på.

Vi alla har sett minst 1 film eller läst 1 bok om framtiden där vi är nära eller har blivit utrotade av AI ( artificial intelligence) så som ALLA terminator filmer.

Kanske borde vi backa ett par steg så att vi får bättre grepp om framtiden och allt som med följer, behöver vi verkligen självkörande bilar och sånt som Siri eller Alexa, är vår tid så dyrbar att vi inte längre orkar köra våra bilar, måste vi få svar på vilken typ av fågel vi såg idag utanför fönstret idag på jobbet.

Kontanter är ett minne blott vet inte när jag senast tog ut pengar, allt är på ett kort eller i telefonen eller till och med i klockorna.

För mig iallafall så har jag svårare att hantera mina pengar när jag inte ser hur mycket jag har, skulle jag ha en hundring att handla för så vet jag och blir inte så köpgalen, men ett kort med alla pengar kan jag handla för hela världen eller tills de säger stopp där med.

Jag inser att detta är hur världen fungerar, jag undrar bara är världen redo för oss, för oss som ser upp från våra skärmar och ser vilka robotar vi har blivit.




Skapa | Skriva av Dennis Karlsson
Läst 93 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-08-08 18:47



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Själv vill jag såväl ha som äta kakan, blott den smakar mig. Dess avigsidor betackar jag mig förstås för. Frågan är vilket århundrades filosofi som skulle passa en själv bäst. Det där människan inte varit här alls, på just den här planeten förstås. Men om du inte hade funnits, hade du kunnat alls tänka så där fundersamt då? Så för att kunna förstå det som finns att tänka på, måste människan först finnas. Vilket hade varit bäst utan en sådan värld, med människan i den. Hur vet jag att jag inte befinner mig i en loop, en dröm, en teaterpjäs som kan få ett som oväntat slut? Du kanske bara tror att du finns och att allting runt omkring dig, är en sorts dröm. Ungefär som i första filmen i trilogin 'Matrix'.
2023-08-12
  > Nästa text
< Föregående

Dennis Karlsson