Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Singularitet

Jag är den
En
Men
Med dåliga dagar
Dagar när jag inte kan
Inte orkar
Trots all min vilja eller kraft
Ens mig upp
Ur sängen jag hamnat i
Ta mig fram
Ta mig in
Ta mig
Ta
Där spegelbilden
Blir en skugga
En nidbild
Ett hån
Där jag längtar
Att sömnen skall ta mig långt
Långt
Långt härifrån
Men jag vaknar
På samma plats
I samma tid
I samma orkeslösa
Urtvättade
Matta
Själ


Jag är den
En
Men
Med dagar
Fyllda av guld
Av leende blickar och rungande skratt
Där jag inte vill falla ner
Ens längst in i den senaste natt
Jag är den som balanserar mellan dessa två
Hur svårt det kan vara att hitta balans ändå
Hur jag längtar efter
Den där mittlinjen
Skiljelinjen
Målad i självlysande färg
Den som visar mig balansen
Och som leder mig sakterliga hem igen

Jag är dem
De
Båda
Men
Ingen av dem
Är i enkelhet
Ensamhet
Singluaritet
Jag




Fri vers av tomfolke
Läst 72 gånger
Publicerad 2023-08-14 13:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

tomfolke
tomfolke