Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stilstudie I att falla Sönder

Ibland 

Känns det

Som om jag deltar i

En stilstudie i att falla

Sönder

Långsamt 

Lite som en istapp son smälter

Eller legobygget 

Som i slowmotion 

Rasar i golvet

Eller det där glaset

Längst ut på diskbänken 

Som du knuffar till i förbifarten

Å det blir till tusen bitar

Å fallet i sig 

Betraktar jag utifrån och in

Eller

Ibland

Känns det 

Som jag deltar i 

En fallstudie i att modigt hoppas

Och när jag faller

Och blickar utifrån och in

Där längs uteinne

Jag ser det knoppas

Och vattnet från den smältande istappen

Blir till näring

Ibland




Fri vers (Fri form) av tomfolke
Läst 26 gånger
Publicerad 2023-12-07 19:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

tomfolke
tomfolke