Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Leverpastejsmacka å flykt

Möjligen
Flyr jag från mig själv
Helhjärtat
Skyndsamt
Utan smärta
Å kastar mig in
I andras tänkta jag
Såpass så det blir ett gap
Något jag skall fylla
Och då
Når jag inte ur
Kommer inte upp
Och då
Säger den som känner
Att nu känns jag inte igen
"Sådär beter du dig i flykt"
Kan den som känner säga
Å sträcka mig sin hand
Sen äter vi limpmackor med leverpastej
När jag kommit upp ur gapet
Å blåser på alldeles för varm nyponsoppa
Å den som känner
Frågar om jag vet från vad jag flyr
"Mig själv" blir alltid svaret
Orsaken till att jag flyr
Men flykten gör mig distanserad
Den förändrar mig i grunden
Sen pratar vi om orsaker och om perspektiv
De är i dessa stunder jag känner mig som mest vid liv
Sen vandrar vi tillbaka, å skuttar då å då
När man hittar vägen
Är det lätt att till sig själv återgå




Fri vers (Fri form) av tomfolke
Läst 49 gånger
Publicerad 2023-11-20 21:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

tomfolke
tomfolke