Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Födslovåndor

Du ligger i livmoderns
skyddande kammare
den som ska rusta dig
för livet
en livrustkammare
du mumsar
på moderkakan
till navelsträngens
pulserande ackord.

Så stöts du ut
med konvulsioner
du skriker
men har inte tid
att sörja
nu måste du suga
och för din överlevnad
göra vad du kan.

Du blir vägd och mätt
du döps och stöps
du är vid en startpunkt
skyddande armar
ser till att hålla dig
innanför skranket
så att du ska bli kvar
där du är.




Fri vers (Fri form) av Lena Staaf VIP
Läst 100 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2023-08-24 22:02



Bookmark and Share


  Anya VIP
Vilken gåva att få ett barn till skänks. Vilket under.....tänker jag när jag läser. Och vad fort de blir stora. Jag har i ärlighetens namn svårt att klippa navelsträngen. :o)
2023-08-31

  Marita Ohlquist VIP
Ett litet barn kommer till världen
och kärleksfulla armar håller om
och följer med på färden.
2023-08-25

  Elaine.S VIP
Att bli till, växa till och förberedas. Vilken resa det är och den är bara början. Känslorna för den som bär barnet inom sig gick så väl att känna igen. En väldigt fin dikt om något livsavgörande.
2023-08-25

  La Magnólia VIP
Mycket vacker & välskriven beskrivning.
2023-08-25

  Blomma-Stjärna VIP
din underbara dikt tar mig tillbaka till när jag födde barn
tar mig ännu längre till när jag föddes... -
tar mig fram till döden - en del som efter dödsförklaring åter fått anda, säger de passerade en tunnel med ett ljussken längst inne - ute... -
2023-08-25
  > Nästa text
< Föregående

Lena Staaf VIP