Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

inre krig

Är det verkligen så märkligt
att varsamt treva

sakta ner sina steg
snegla bakåt

fundera ut
vilka klockslag
vilka platser
som är gynnsammast

är det så märkligt
att studera armar
och hals
försjunka i dagdrömmar

att under ogynnsamma förhållanden
ändå köpslå med sig själv

att trotsa den egna obotliga rädslan
pessimismen
och tänka ut omöjliga scenarion med positivt utfall

när en människa faller offer
för en inneboende längtan
förbannar hon sitt intellekt
för att det inte styrde

trots att hon smög bakom ryggen
på sig själv
för att få känna mänsklig värme




Prosa av Månfare VIP
Läst 131 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-08-26 10:08



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Just så. Väl diktat! Kan man känna empati för sin egen mänsklighet är mycket vunnet.
2023-08-26
  > Nästa text
< Föregående

Månfare
Månfare VIP