Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Narkissos' avtryck

När du gick började jag städa
bit efter bit försvann dina fingeravtryck
och snart kunde jag mejsla ut mitt hem igen
det var som om det legat i narkos
medan du lekte dockhus på operationsbordet

du ville alltid ha dagsljus i mitt skymningsland
så jag lät lysrören stå på
de skar som förhörslampor genom luften och
pekade barskt ut skräpet du strödde omkring dig
enbart för mina ögon

det var så fullt hemma hos dig
att du började ta hit saker
parkerade din elcykel på min parkett
och konsumerade handduk efter handduk
som jag sen hittade ihopskrynklad i nåt hörn

nu är mitt hem min borg igen
sängen har jag flyttat på
golvet är blankt och skräpfritt
sakta börjar jag tina upp
när min sinnesro återvänder till mig
likt en skrämd fågel till sitt bo.






Skapa | Skriva av Månfare VIP
Läst 48 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2024-03-15 01:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Månfare
Månfare VIP