Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Parasiten på parasiten

Ge mig mitt blod tillbaka
mitt anletes svett!

inte en droppe till ska de få suga ur mig
jag sällar mig nu till parasiternas skara
ovanpå samhällets varböld

allt ska jag kriga om
inget ska jag bjuda på av frikostighet
jag ska trilskas likt en åsna inför varje uppgift
och ägna all min kraft åt att riva alla hinder ni satt upp

min rygg ska inte ridas mer av slipsbeklädda herrskap
som äter sig feta på arbetande människors sjukpenningar

Kalla mig parasit
kalla mig krigare
mig kvittar det lika

ni klev ur anständighetens gränser för länge sen




Fri vers av Månfare VIP
Läst 53 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2024-02-27 01:08



Bookmark and Share


    ej medlem längre
2023
Swedbanks resultat blev 34 miljarder kronor
SEB:s 38 miljarder kronor
Nordeas 72 miljarder kronor
Handelsbanken 36 miljarder kronor
Pengar från hushåll och företag som INTE går till vård, skola, omsorg, naturvård, vägar, kultur, idrott...
2024-02-29

  MaLo VIP
Paybacktime. Krökta ryggar måste få chansen att bli raka igen.
Kriga på.
2024-02-28
  > Nästa text
< Föregående

Månfare
Månfare VIP