Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nobless möter tjänsteman. Poetisk stafett, tillsammans med TrollTörnTrappan, Cikoria Blå, Respons, Gunwale och liktenelegi. Få tre ord av föregående diktare och lägg till arton egna. Den här gången har jag fått genomsöka, förpackningen och år av Gunwale.


Tullgarn


I år, när åskan dundrade,

grevinnan näsvist undrade

Att genomsöka förpackningen

med garn, endast den av hundrade,

är måhända orsaken lackningen?



28/8 2023




Bunden vers (Rim) av Lena Söderkvist VIP
Läst 89 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-08-29 09:57



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
komisk situation - ja, kanske var det lackningen, lika ovanligt, för dagen, som en näsvis grevinna med en packe garn!
2023-08-29

  Cikoria Blå VIP
Jag läser och läser, får såsmåningom syn på en skrynklig grevinna, med näsa och händer i en påse med röda garnnystan...
2023-08-29

  TrollTörnTrappan VIP
Nog kan man förstå hennes näsvisa spekulation. Såvitt ingen detektor var särskilt inriktad på att snoka upp garn - så torde emballagets hölje vara förklaringen till Tulltjänstemännens tillgrepp?!

Grevinnans världsbild inkluderar kanske varken slumpmässiga urval eller maskinella algoritm-rutiner...?

Vad sedan åskovädret hade med saken att göra, förblir höljt i mysterium - blott motiverat av rena poesin :-)
2023-08-29

  TrollTörnTrappan VIP
Detta exklusiva ämnesval hade vi knappast kunnat ana på förhand. Och att hänga med i de grammatiska svängarna är lite av en konst i sig.
2023-08-29
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP