Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Denna dikt beskriver den känsla jag får när jag ibland tänker tillbaka på min sjukdomstid. Det är inte så lätt att frigöra sig från dessa minnen.


Skuggorna

När mörkret står kompakt
utanför fönstret
är det lite lättare
då kryper jag in i
min lilla cirkel av ljus
en vila och en hemtrevnad.

Men just i skymningen
kommer skuggorna vandrande
ibland smygande
ibland dundrande
med kraftiga kängor
övermodiga i farstun.

Då försvinner alla färger
jag är tillbaka
inne i ett vacuum
där det bara finns smärtor
ledsnad och tomhet
och omöjlighet.

I det flödande solskenet
är jag en besökare
blinkar mot dagsljuset
och med simmande rörelser
navigerar jag bland skuggorna




Fri vers av Lena Staaf VIP
Läst 120 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2023-08-31 21:40



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
Så väl beskrivet och så talande, sista delen är väldigt berörande.
2023-09-06

    Birgersdotter VIP
Så talande mellan denna balans i mörker och ljus
2023-09-03

  Kungskobran VIP
Att sväva mellan hopp och förtvivlan
är en prövning
Du fångar det så bra i din dikt
man förstår hur det känns
2023-09-01

  Öknens Ros VIP
Att ha gått igenom svårigheter i livet sätter sina spår i form av smärtsamma minnen.
2023-09-01

  BenGust VIP
Klar insikt ger stark text.
Ljus och mörker växlar.
"Min lilla cirkel av ljus"
kontra "skuggorna vandrande
ibland smygande
ibland dundrande".
Vi är alla "besökare"
med tid till låns.
2023-09-01

  Marita Ohlquist VIP
Berörande om livets mörker och ljus och minnets skuggor som är kvar.
2023-09-01

  Respons VIP
Fantastisk dikt om hur ljuset och tiden på dygnet påverkar känslorna när man är sjuk.
2023-09-01

  Blomma-Stjärna VIP
Du har ordens gåva - till och med att passera genom helvetet måste vara lättare med ord och bilder än att bara anfallas av skräckens minnen! Kram!
2023-08-31

    Sefarge VIP
Så belysande beskrivet!
Att vandra ut och in
mellan solsken och
skugga,eller att ha
fastnat där inuti i
mörkrets fasa?
Skönt ändå
bli påmind
om skillnad,
Utan att jämt
ta allt för givet
i denna jordiskt
tillfälliga tillvaro.







2023-08-31
  > Nästa text
< Föregående

Lena Staaf VIP