Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Duetter II.

Katternas barn är stilla inatt,
ögonen öppna men lungorna,
häver sig.

vilar sig stilla,

innan allt blir svart.



Drömmer om dig nu, du var min dröm,
sen vaknade jag, det var jag.


jag var min dröm.



II: I verkligheten cyklar jag längs vägen
utan någon annan
i sällskap
av min kära
fortare mot gult
människor på trottoaren
svett över bröstet
håret om halsen
pulsen runt händerna :II

i repetition

Kommer du minnas mig en sista gång innan du dör?
det är det enda jag bryr mig om.


Sent blir jag mitt barn
och stryker mig över pälsen
luktar på min panna
och tar hand om mig


för att försvinna

ligga
vila

vara stilla

och bli en person igen.





Fri vers (Fri form) av Athanasia
Läst 147 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-09-01 02:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Athanasia
Athanasia