Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Guldbelagd (som dig, och som solen)

i mitt hem är inget äkta.


lampan är lånad
väskan är tagen
ramen, i andra hand.

allt i 50% polyester, en tvättmardröm i 30 grader
och underkläderna, aldrig separerade.


blommor från matbutiken,
det är en lägenhet för halva året,
där inga krukväxter överlever.


jag ler i telefonen, fantiserar erotiska komedier,
nyheterna viskar mig i örat och säger: vi alla dör.


ljusen smälta,

låga,
ner till botten.

damm har lagt sig längs fönsterkarmen,
över skärmen, fingeravtryck att identifiera MÖRDARE.


betalningskortet prenumererat - och spärrat.

inkorgen fylld av spammejl, papperskorgen aldrig tömd;
och du var aldrig kär i mig?

“Ingen annan tänkte det”



Det påminde mig om gamla filmer,
brända vinyler -
i solen,

guldbelagda.




Fri vers (Fri form) av Athanasia
Läst 54 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-11-20 12:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Athanasia
Athanasia