Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag tog bort min förra text med samma nummer...passade inte in i serien.


Inför Lidingöloppet 6





När man dricker alkohol kan många saker hända.
Man kan bli glad, kåt, gråtmild eller aggressiv och stursk
och tro sig om mer än man är och kan.

Jag skrev om min helgfylla i nr 6 men lyfte bort
den då den bröt för mycket mot stämningen jag
försöker skapa i Lidingö-serien.

Så nytt försök !

Inte mycket roligare läsning den här gången
jag kan bjuda på. Dunderförkyld med halsont,
rinnsnuva och slemhosta.

NU gäller det att ha tålamod och INTE ge sig
ut på nån språngmarsch av rädsla för att tappa
kondition. Det kan vara det mest dumdristiga
jag isf gjort. Flera elitidrottare har fått känna
på vad för tidig "come-back" kan göra med hjärtat.
Hjärtmuskelinflammation heter det och kan sätta
punkt för hela idrottskarriären.

Det gör en ödmjuk och trosviss att nu är det bara
vila som gäller.

Om man har bra kondition, kommer man att förlora 4-14% av sin syreupptagningsförmåga under upp till 4 veckor av inaktivitet.

Nu har jag, peppar peppar, sluppit febern som
annars skulle tvingat mig till vila resten av tiden
fram till start men en vecka räknar jag ändå med att
hålla mig lugn.

Jag är inte ute efter att åstadkomma storverk
i loppet utan först och främst deltar jag för
att ta mig i mål och kanske kanske lära mig
nåt till en annan gång.

Jag tänker att jag är ju inte lastgammal än
och hungrig på liv och spring.

Ta hand om dig du med så hörs vi om en vecka !




Övriga genrer av Gunnar Hilén VIP
Läst 73 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-09-06 07:57



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Det är fint att kunna hitta det goda i allt ! Tack tack !
2023-09-06

    ej medlem längre
Bra att förkylningen brutit ut ordentligt, så att den inte lade sig och skvalpade latent i bakgrunden. Det var kanske bra med en fylla och dålig sömn som sänkte immunförsvaret tillräckligt för förkylningen att slå till :) Krya på dig!
2023-09-06
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP