Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att dikta i ett kommande världskrig




Skräcken har kunnat hållas nere under några månader.
Nu ser man rubriker allt oftare, om Putins desperation.
Vi vet de flesta av oss, hoppas jag, hur Hitler reagerade
på det kommande nederlaget som alla såg utom han.

Han blev mer och mer rädd, mer och mer ursinnig och
fick med sig generalerna in i det sista, trots att t o m
bunkern var i fara.

Putin har flera "bunkrar" att tillgå. Säkert också
säkra mot kärnvapen.

Jag bävar för Trumps andra seger och vad det kommer
att betyda. Kanske att EU:s vapenproduktion kommer
att fördubblas...tredubblas....accelerera, ty ju längre
kriget pågår utan USA:vapenhjälp, ju mer måste EU
ta ställning till om det ska ge sig i kast med ett krig
mot Putin eller låta honom ödelägga Ukraina.

Vi är inte på väg mot fred. Tvärtom. Mera blod.

Vad gör svenska regeringen just nu för Ukraina ?

Vad gör jag ?

Vad tänker jag på ?

Mitt eget liv och all "valfrihet" att vara lycklig eller inte
eller vad jag ska skriva om när missilerna viner ?




Övriga genrer (Essä/Recension) av Gunnar Hilén VIP
Läst 53 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-09-06 08:40



Bookmark and Share


  Alexander Gustafsson VIP
jag både fruktar och längtar...
2023-09-06

  Poeten Salvador VIP
Det är redan känslomässigt världskrig
2023-09-06
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP