Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
om flykt, om 50 år av minnen


Vi

vi kom när vintern
        var som djupast
vi kom
    när vårens blommor
        suckade som snö
            från träden
vi kom när sommar
                        nattens hetta
    svalkade älskande
till sömns
vi kom när sensommarens
            vilda
            milda stormar
        ven
    som smattrande
        blågula fanor
    från cordilleran
(ner)
över vita
            husknutar
vi kom som
    trädens brutna
    brokiga blad
om hösten

vi kom som trasiga kapitel
    i tätt tätt
        tättskrivna brev
            på genom
                        skinligt
                        papper
(och du vänder på bladen)
vi kom som pennan
        som skruvar
        upp
            bandet
    i dessa / våra
oskrivna
kapitel

vi skrev långa
                berättelser
    som aldrig satts
                    på pränt
vi skriver
    långa berättelser
            i våra huvuden
som aldrig
        någonsin
        aldrig
präntats ner

(och ni ställer frågor
                    frågor
            frågor
    ni filtrerar
genom vita noise canceling
            headphones
        oljud
    huvudfånar
höronskydd)

våra huvuden
            präntas
    aldrig ner
(aldrig mer)

vi
    kom
        när vårens blommor
            suckade som snö
        från träden

vi
    kom
    när vintern
var som djupast




Fri vers (Fri form) av morpheo
Läst 47 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-09-06 13:38



Bookmark and Share


    ej medlem längre
riktigt snyggt. ett mästerverk. bästa dagens dikt alla lägen!
2023-09-06
  > Nästa text
< Föregående

morpheo
morpheo