Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
domedagsklockans 90 sekunder snart är det midnatt


90 sekunder

klockor klämtar

klockor
        kläm/tar

klockorna
            klämtar
        in
    slutet
!

& vi har
90 sekunder
90 sekunder
90 se/kun/der
            kvar

domedags
            klockorna
        klämtar
        (klämtar)
        (klämtar)
    in
slutet

& de lockande
                slagen
        (slagen)
(slagen)
& den smäktande
                klangen
        (klangen)
(klangen)
& den dönande
                sången
        (sången)
(sången)

är bombers brölande
(legato)                  dån
& raketers målsökande
(crescendo)           tjut
& barnens gråtande
(staccato)              skrik

& människors sista
    människors sista
    människors sista
                            flämtande
                                        ande
(diminuendo)                  tag

90 sekunder




Fri vers (Fri form) av morpheo
Läst 19 gånger
Publicerad 2024-01-27 00:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morpheo
morpheo