Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bilden har jag lånat av Pixabay.


Skogspromenaden del 3

Puss och kram älskade bror .

Jag kom hem och började genast att laga mat till min bror.
Det blev spaghetti och köttfärssås .Tar med parmesanost i en liten burk.

La maten i två burkar .
Sedan tog jag en tyg väska och la burkarna i .Tog på mig gympa skorna och
började promenera till skogen.

När jag närmade mig platsen där jag såg min bror Mikko vinkade han med handen
att jag skulle komma så det gjorde jag.
Vi började promenera längre in i skogen. Då såg jag ett hus i ett träd och bara
stirrade på det. Helt magiskt .
Har du byggt det?
Ja sa Mikko.
Kom så går vi in sa han. Det hängde en trappa i trä som gungade när man gick upp
till stugan. Rummet vi kom in i badade i ljus av flera stearinljus i vackra kandelabrar. Det stod ett bord som va dukat som man skulle på fest.

Välkommen till mitt enkla hem säger Mikko.
Det är helt magiskt säger jag.
Så fint dukat och vilka vackra glas.
Nu lägger jag upp maten sa jag och tog fram lådorna från tyg väskan. Parmesan osten kan vi ha på själva som vi vill.

Nu såg jag en frigolit låda som stod mot väggen och jag brast ut : Det är en sådan som pappa gjorde. Det är den sa Mikko och log brett.

Vi njöt av maten som om det va den bästa måltiden av alla.
Mikko hämtade kaffe och kex.
Vilken fantastisk dag och vilken gåva som jag fått när jag traskade i skogen.

Detta glömmer jag aldrig .
Jag gav min älskade Mikko en Bamse kram och började promenera hemåt med
det största leendet på läpparna. .











Prosa (Novell) av soligajag_1 VIP
Läst 49 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-09-10 09:07



Bookmark and Share


    Ohemulen VIP
Man blir nyfiken på en fortsättning:-)
2023-09-20
  > Nästa text
< Föregående

soligajag_1
soligajag_1 VIP